Втори опит за началото му ще бъде направен в края на юни

Делото за клевета, заведено от Алексей Петров срещу Бойко Борисов, беше отложено.

 

Бившата барета съди бившия премиер, защото се чувства оклеветен и то два пъти. Първо заради думите на Бойко Борисов, че Алексей Петров има общо с взривената кола на Цветелина Бориславова през 1997 година и второ заради обвиненията на Борисов, че Петров е свързан със скандалите покрай делото "Буда", използвайки службите.

 

„Това е нещото, което ме засегна лично, защото Борисов е човекът, който знае, че аз никога не съм използвал службите”, заяви Алексей Петров.

 

Съдът предложи споразумение.

 

Алексей Петров срещу Бойко Борисов„Нямам нищо против едно споразумение. Завели сме дело за две клевети за по 50 стотинки, става въпрос за достойнство, а не за обезщетение. Господин Борисов не може да ми плати щетите, които ми нанесе с това”, заяви Алексей Петров.

 

Бойко Борисов не се яви в съда, а адвокатът му не пое ангажимент за споразумение.

 

Защитата на Борисов възрази срещу ход на делото с аргумент, че клиентът му има имунитет.

 

„Доверителят ми е кандидат за народен представител и това е абсолютна предпоставка за имунитет във всяко едно наказателно производство”, заяви адвокат Машев.

 

Така или иначе ход на делото днес не беше даден, но не заради имунитета на Бойко Борисов. Следващото заседание ще е на 27-ми юни. Обвинителите отричат да са имали цел,  когато са завели делото веднага след оставката на Борисов като премиер.