Протсетриращите се опитаха да пробият полицейските ограждения

Напрежението избухна пред НДК тази вечер след първите резултати от екзитпола. Протестиращите искаха да пробият огражденията на полицията.  

 

Участниците в протести скандираха: "Мафия!" Те отричат предварителните резултати от изборите и смятат, че са "пълна манипулация"

 

Според участниците в демонстрацията днешният предсрочен вот е нелегитимен и те ще искат касиране на изборите от Върховния касационен съд.

 

Целият изборен ден беше белязан от протести. Първоначално недоволните се събраха на превърналото се в традиционно място за израз на гражданска позиция - "Орлов мост". Точно от там в началото на февруари започнаха масовите протести, залели цялата страна, които в голяма степен предопределиха днешния предсрочен вот.

 

Десетки знамена и плакати бяха издигнати в оградения от полицията периметър. По-рано група протестиращи блокираха кръстовището на бул. "Витоша" и ул. "Ген. Скобелев", като разпънаха голям национален флаг. Чуха се и патриотични песни. 

 

По-късно протестиращите окупираха залата за пресконференции в НДК. Те заявиха, че недоволстват, защото няма чуваемост сред институциите и ще продължат да протестират.