До момента обаче хората на Сидеров не са изявили желание за това, заяви Ангел Найденов

От БСП не изключват възможността в новия кабинет да има министри от "Атака". 

 

„В „Атака” има достатъчно добри експерти. Ако се ангажират с програмата на БСП, не вижда причина да не станат част от кабинета”, коментира в предаването „Здравей, България” депутатът Ангел Найденов от БСП.

 

Найденов уточни, че до този момент от партията на Сидеров не са изявили желание за участие в правителство, начело с Пламен Орешарски. 

 

„Разговорите с различните политически сили се водят, за да се търси онова, което ни обединява, а не върху различията. Затова не е нужно да се говори за това кой от какво отстъпва, от „Коалиция за България” няма да отстъпваме от ангажиментите, които сме поели пред избирателите”, допълни Найденов.

 

В програмата на Пламен Орешарски има три ключови акцента - държавност, развитие и справедливост. Освен това тя е очертана в два хоризонта – единият е до края на тази година, а другият е до края на 2014 година.

 

По думите на Найденов съставът на кабинета е вторичен по отношение на приоритетите и целите. 

 

„Разминавания няма, има различия”, заяви Ангел Найденов. Като различие в идеите на различните политически сили Найденов посочи за пример предложенията, направени за повишаване на обезщетенията за майчинство. 

 

От „Коалиция за България” предлагат това увеличение да стане част от цялостен пакет, заедно с помощите за учениците в първи клас и разширяване на достъпа до енергийните помощи. 

 

„Средствата са разчетени, те са от порядъка на допълнителни от 200 до 250 млн.”, каза Найденов.

 

Той нито потвърди, нито отхвърли информацията, че ще е военен министър.