Очаква се УЕФА да се произнесе колко представители ще има България

В Нион (Швейцария) днес бе теглен жребият за евротурнирите. На този етап България ще бъде представена от три отбора. Това са Лудогорец, Левски и Берое, като все още съществува взъможност Ботев /Пд/ да заеме мястото на отказалия се от турнира Лига Европа ЦСКА. 
 
Най-голям късмет при жребия имаше Лудогорец.  Първенецът на България ще се изправи срещу Слован /Братислава/ във втория предварителен кръг от Шампионската лига. Първият мач между двата тима ще се играе на 16 или 17 юли, докато реваншът в България е насрочен за 23 или 24 същия месец.
 
В първия предварителен кръг на Лига Европа Левски ще има за съперник казахстанският Иртиш /Павлодар/. „Сините” са домакини в първия мач на 4 юли, а реваншът е седмица по-късно. При успех тимът на Николай Митов ще срещне босненския Широки Брег, като отново ще гостува във втората среща.
 
Носителят на Купата на България Берое, ще има тежка задача срещу Апоел /Тел Авив/. Старозаготският тим започва участието си във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Първият мач е на 18-и юли в Стара Загора, а реваншът в Израел - на 25-и юли.
 
Ако УЕФА позволи на Ботев /Пд/ да участва в Лига Европа, пловдивчани ще имат за съперник Астана от Казахстан.