Лидерът на "Атака" обеща саморазправа с медиите

Парламентът одобри структурните промени в правителството. Депутатите избраха Цветлин Йовчев и Даниела Бобева за вицепремиери в кабинета „Орешарски”. 

 

Гласуваха 125 народни представители, от които 112 бяха „за”, а 13 се въздържаха. 

 

Така вицепремиерите станаха трима, с предложената и приета още в началото на работата на Народното събрание Зинаида Златанова, която е правосъден министър. 

 

Вицепремиерът Даниела Бобева положи клетва в Народното събрание. Тя ще координира икономическите политики, ще ръководи разработването на нови законопроекти, които да защитават потребителите, ще работи и по антимонополното законодателство. Към нея ще бъдат още Агенцията за чужди инвестиции и банката за развитие.

 

Изборът стана на фона на нестихващите от 2 седмици протести в София. След като вчера това стана причината депутатите от „Атака” да не се явят в парламента и той да не събере кворум, днес полицията отцепи голям периметър около Народното събрание, с което хората на Волен Сидеров успяха да влязат в пленарна зала и гласуването да стане възможно. На път към залата, лидерът на партията не пожела да коментира, но обеща саморазправа с медиите.

 

От „Атака” проследиха дебатите за назначението на Даниела Бобева мълчаливо. Включиха се обаче за назначението на вътрешния министър Цветлин Йовчев. Но не коментираха кандидатурата му за вицепремиер, а поискаха обяснение кога МВР щяло да овладее протестите.