Съоръжението трябва да бъде готово за екплоатация през май 2014 г.

С тържествен водосвет ръководството на футболен клуб "Левски" постави начало на реконструкцията на стадион "Георги Аспарухов". След като на 3-и февруари сектор „А” на съоръжението беше взривен, днес бе получено официално разрешително за повторното изграждане на централната трибуна.
 

Новият обект ще бъде с 6000 седящи места и ще отговаря на изискванията на УЕФА. Фирмата изпълнител обеща до 15 май догодина основната част от строежа да бъде завършена и да може да приема зрители. До средата на месец септември ще бъде готова и ВИП ложата на новия сектор.
 

На събитието присъстваха всички ръководители на „сините”, начело със собственика Тодор Батков и спортния директор Наско Сираков. Освен официалните изявления от трибуната на събитието обаче, други коментари пред медиите не бяха направени.
 

В основите на съоръжението, от името на клуба, младият талант на „Левски” Антонио Вутов постави специална капсула на времето за бъдещите поколения. В нея има две писма- от привържениците на отбора и от самия клуб, шампионски медал, шалче и значка на отбора.
 

След завършването на първия етап от реконструкцията следващата година, ръководството на „Левски” възнамерява да продължи модернизирането на клубния стадион. Следващата стъпка от проекта са секторите „Б” и „В”, а при наличието на достатъчен финансов ресурс, сектор „Г” също ще бъде изграден наново. В края на миналата година от „Левски” заявиха, че желанието е след реконструкцията съоръжението да бъде с капацитет от 28 хиляди места. Идеята е новият "Георги Аспарухов" да бъде напълно завършен в периода до 2018 година.