Националите отстъпиха с 1:3

Българският национален отбор по волейбол загуби от Бразилия с 1:3 гейма и допусна второ поражение в Световната лига през този сезон. 

Състезателите на Камило Плачи започнаха добре мача и след хубави атаки и стибилна игра на блокада през първия гейм, успяха да поведат с 20:16 точки. При този резултат обаче в играта на тима ни настъпи срив и макар и частта да бе спечелена с 26:24, националите ни загубиха ритъма си на игра и до края на мача трудно успяваха да демонстрират постоянство и хладнокръвие във важните моменти. 

Още в началото на втория гейм, „селесао” взе инициативата, поведе с 4:0 и постепенно увеличи аванса, за да стигне до крайното 25:17. 

Ситуацията изглеждаше идентично и през третата част, която домакините затвориха с 25:20. 
Бразилия продължи да доминира, но след 13:8 в четвъртия гейм, българите се върнаха в мача.

Включването на Данаил Милушев на мястото на Цветан Соколов се отрази изключително положително на играта ни, а два последователни аса на Виктор Йосифов намалиха изоставането на отбора.  Националите дори успяха да поведат с 23:22 и имаха чудесна възможност да стигнат до два геймбола, но в крайна сметка лоши решения в ключови ситуации, позволиха на съперника ни да реализира три поредни точки и да спечели мача с 3:1

Най-резултатен за България бе капитанът Тодор Алексиев с 15 точки. Цветан Соколов добави 14, а Виктор Йосифов и Тодор Скримов реализираха по 11. 

Така състезателите на Камило Плачи отстъпиха първото място в група „А” на Бразилия. Утре от 16:00 българско време е втория мач между двата тима.