Въпреки поражението с 1:3 запазваме шансове за класиране

Българският национален отбор по волейбол допусна втора загуба с 1:3 гейма от Бразилия. Въпреки поражениоет, тимът ни запазва шансове за класиране на финалите на турнира в Мар Дел Плата /Аржентина/.

По подобие на вчерашната среща, състезателите на Камило Плачи започнаха добре сблъсъка с фаворита в групата и с добра игра, спечелиха първия гейм с 25:19.

Постепенно Бразилия се адаптира към успешния до този момент флот сервиса на българите, взе инициативата и до края на мача доминираше напълно. Стабилното посрещане на „кариоките” даде възможност на разпределителя Бруно Резенде да дирижира отлично играта на тима и с разнообразна игра в нападение, съперникът ни затвори следващите три част с 25:21, 25:17 и 25:19. 

Най-резултатен за България бе Цветан Соколов с 14 точки. Диагоналът обаче отново бе непостоянен в изявите си и в средата на третия гейм отстъпи мястото си на Данаил Милушев. Капитанът Тодор Алексиев добави 10 точки. 

За „селесао”, Леандро Висото отбеляза 18 точки, а центърът Лукас Сааткамп се отличи с 16 /3 блокади и 2 аса/. 

България остава на второ място в група „А” с актив от 14 точки, а Бразилия вече е убедителен лидер във временното класиране с 19. САЩ е на трето място с 12 преди гостуването тази вечер на тима на Полша, който има 10. 

В последния кръг, България приема Полша във Варна и със сигурност ще се нуждае от поне една чиста победа, за да се класира за финалната шестица.