Ясен Тодоров, председател на комисия във ВСС, получил сметка, на която имало сгрешена запетайка

„Пред 2008-2009 година получих изравнителна сметка за парно, която ми се стори малко по-висока – с над 100 лева за подгряване на вода през летните месеци. Сравних моята сметка с тази на майка ми и видях, че в различните квартали цените за подгряване на вода са различни. Това ме накара да пусна жалба”, разказа в „Събуди се” Ясен Тодоров, председател на комисия във Висшия съдебен съвет, който разказа за неговата сага с „Топлофикация – София”.

 

Не след дълго му се обажда бившият шеф на „Топлофикация” Петко Милевски, който му казва, че жалбата му е основателна. „Тогава не бях член на ВСС и той не ме е познавал. Пуснах си жалбата като обикновен гражданин”, поясни Тодоров. След това обаче прокуратурата му отказва образуването на досъдебно производство

 

Това не е първия случай, в който Ясен Тодоров се сблъсква с „Топлофикация”. Той сподели, че преди десетина година е получил сгрешена сметка и отново е пуснал жалба, но срещу топлинния счетоводител. „Оказа се, че е сгрешена една запетайка, която не е сложена на правилното място. Грешката беше на топлинния счетоводител”, уточни той.

 

На въпрос кой носи отговорността за такива грешки той отговори, че това е един от въпросите, които не са намерили отговор. „През май месец граждани дойдоха при мен с много предложения за това как да се изчислява топлинната енергия, какво да съдържат фактурите. Изпратил съм тези предложения във Върховна административна прокуратура”, сподели Тодоров.

 

Попитан къде отиват парите от тези сбъркани запетайки и дълги тръби той отговори, че проблемът е сложен.

 

„Опитах се да разбера сметката си за парно, но както се вижда не съм успял напълно”, добави той.

 

Целия разговор гледайте във видеото.