Това е втората жертва от катастрофата на булеварда

Втора жертва на катастрофата, при която такси помете 12 души на спирка на „Цариградско шосе” в София. 

 

6-годишното момиченце, което беше в кома от датата на инцидента, 10 юли, е починало в болницата въпреки усилията на лекарите. Пияният шофьор е в ареста, с най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража.

 

На 10 юли, малко след 8 часа вечерта таксиметровият шофьор Михаил Куртев се качил зад волана пиян, с близо 2 промила алкохол в кръвта. По „Цариградско шосе” е вдигнал над 100 километра в час, показва експертизата. 

 

Близо до автобусната спирка пред столичен търговски център, Михаил Куртев губи контрол над колата, катастрофира и помита 12 души, чакащи автобус.  

 

25-годишната Станислава Асенова беше първата жертва на катастрофата – тя почина часове след инцидента. Най-сериозно пострадала беше 6-годишната Елена - с тежки черепно – мозъчна, гръдна и коремна травми. Детето беше прието в болница „Света Ана” 

 

В изминалите две седмици лекарите от болница „Света Ана” непрестанно се опитваха да стабилизират 6-годишната Елена. В същата болница беше настанена и майката на детето с две счупени ребра и глезен. След инцидента тя физически се възстанови, 6-годишната й дъщеря обаче не е успя да преодолее мозъчните и коремни травми. Така две седмици след инцидента, катастрофата взе и втората си жертва – 6-годишната Елена.