Част от тях са за борба с младежката безработица

ГЕРБ внесе в парламента свои предложения за актуализацията на бюджета. Ръководството на партията внесе в парламента социален пакт, наречен „Солидарност”. Това стана след като Бойко Борисов покани синдикатите на среща в Народното събрание, за да обсъждат преначертаването на бюджета и бъдещето на страната.  


След двучасова среща синдикатите и ГЕРБ излязоха с общи позиции по определените от тях, най-важни теми за България в момента. Част от тях са за борба с младежката безработица и увеличаване на броя на хората, които получават енергийни помощи.


Въпреки че синдикатите бяха против бюджета на ГЕРБ, гласуван миналия октомври, сега те се разбраха за това какво да се промени с актуализацията на бюджета. 


Със своя пакет „Солидарност” ГЕРБ искали да намалят лошите последици от актуализацията на бюджета, предвидена от управляващите. 


Относно политическата ситуация в страната, синдикатите коментираха, че до края на годината със сигурност трябва да има избори. Според тях все още няма условия за всеобща национална стачка, но голяма част от браншовите организации са в стачна готовност.