Няма да преговаряме с никого за актуализацията на бюджета, каза Местан

ДПС подкрепя напълно управленската програма на премиера Пламен Орешарски. Това стана ясно, след среща на министър-председателя с парламентарната група и партийни структури на движението.

 

„Няма да влезем в преговори с никого да подкрепи актуализацията на бюджета”, каза пред журналисти в парламента председателят на ДПС Лютви Местан след среща с премиера Пламен Орешарски.

 

„Направих проучване и няма нито един случай президент да е налагал вето на Закон за бюджет или за актуализация на бюджет”, посочи още Местан.

 

По думите му има много ясна политическа воля, която стои зад проекта за актуализация на бюджета. „От тази актуализация зависят и редица социални плащания, решаването на редица проблеми на българския бизнес и на гражданите. Надявам се да няма вето, защото това ще бъде безпрецедентен акт. Ако има вето, ние ще повторим волята си”, добави Лютви Местан.

 

Според него кой ще подкрепи или не актуализацията на бюджета, е въпрос на политическа отговорност.

 

От партията настояват обаче за допълнение към програмата, особено по въпросите на етническата и  религиозна интеграция. В тази връзка лидерът на партията Лютви Местан е споделил с Пламен Орешарски тревогата си, че по време на протестите се чуват антидемократични послания, като "турци вън" и че на определени властови нива, все още липсват граждани, с различен етнос и религия.