Те се заканиха да дойдат пред НС с кърпи и плажни атрибути, тъй като нямат време да отидат на море

48-ми ден на протести срещу кабинета. И тази сутрин недоволните от управлението на Пламен Орешарски се събират „на кафе” пред парламента. 

 

Междувременно пред Народното събрание реформаторският блок и финансови експерти започнаха дебат срещу предложената от управляващите актуализация на бюджета.

 

Протестната акция „на кафе” тази сутрин е планирана за 9 часа. Традиционно на жълтите павета са хората от палатковия лагер, както и хората, които тръгвайки за работа, се отбиват, за да изпият своето протестно кафе и да напишат посланието си към властта.

 

Движението в района все още не е затворено.

 

Това, което предстои днес, според планираното в социалните мрежи, е „плажна революция”. Хората се заканиха да дойдат пред Народното събрание с кърпи и плажни атрибути, тъй като нямат време да отидат на море. 

 

По-късно е предвидена и акция „Изкажи се, бе” – инициатива, в рамките на която хората ще напишат своите мисли и послания към властта. След това ще ги поставят в специална кутия, която след лятната ваканция на депутатите, ще бъде връчена на председателя на парламента Михаил Миков. 

 

Повече по темата гледайте във видеото.