EVN и ЧЕЗ вече обявиха, че ще направят извънреден отчет

От днес влизат в сила новите по-ниски цени на тока. Тарифите  в различните части на страната падат с 4 на сто през деня. Нощните тарифи също намаляват - с между  2,5 и 5,5%.

 

От "Коалиция за България" пък отвърнаха на критиките, че за намалението на цената на тока сега се разчита на средства от продажбата на емисии парникови газове. Таско Еременков заяви пред журналисти, че тези приходи ще продължат да се акумулират и догодина. 

 

Коментарът на Еременков пред журналиститеПромени има и във фактурите. Цената на зелена и кафява енергия ще бъде включена в общата сметка. Точна разбивка за това от кой производител колко енергия сме ползвали и на каква цена ще получаваме през определен период от време. 

 

EVN и ЧЕЗ вече обявиха, че ще направят извънреден отчет. ЕНЕРГО-ПРО ще разделят периода на две – преди и след 1 август и така ще пресмятат старата и новата тарифа. 

 

От енергодружествата напомнят – ако искаме сами да засечем електромерите си, трябва да направим това точно днес – в деня, в който влизат в сила новите цени.

 

За потребителите в Западна България ЧЕЗ пусна на сайта си специално приложение за самоотчет. То ще е активно до 7 август. Има и други варианти - да изпратим данните по електронната поща или на денонощния телефон на дружеството.