Асен Грънчаров е работил в мината, когато му станало лошо

Докато издирвателните работи в рудник „Ораново” до Симитли продължават и от двамата затрупани миньори Николай и Иван няма и следа, друг миньор почина. 49-годишният Асен Грънчаров от Благоевград е починал по време на работа на 200 метра под земята. 


Загиналият миньор не е участвал пряко в спасителната операция в рудник „Ораново”. По думите на областния управител на Благоевград – Муса Палев, той е трябвало да замени един повреден електромотор на помпа.


Управителят на мината - Валери Манов, заяви по-рано, че на Асен Грънчаров му е прилошало и той припаднал. Въпреки че колегите му се опитали да му помогнат, мъжът починал.

Смъртта на Асен Грънчаров предизвика спешна проверка в рудника. Цял ден полицаи, дознатели и трудови инспектори изясняваха причините, довели до трагичния инцидент. 


Георги Костов - началник на ОД МВР – Благоевград, обясни, че мъжът няма травматични увреждания и най-вероятно става въпрос за някакъв тип болестотворна причина.


Внезапната смърт на 49-годишния миньор шокира близките и приятелите  му


Асен Стойнев трябвало скоро да се пенсионира.

 

Междувременно, министърът на икономиката Драгомир Стойнев заяви, че в рудник "Ораново" е имало много нарушения. Какви са били те - вижте ТУК.

 

Повече по темата гледайте във видеото.

 

Репортер: Екатерина Николова