Няма демократичен начин за сваляне на кабинета, допълни експремиерът

Демократичен начин за сваляне на този кабинет няма. Виждате, че трите партии – „Атака”, ДПС, заедно с партията майка БСП, са добре коалирани, стегнати в единен юмрук”, каза пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след окончателното гласуване в пленарна зала на актуализацията на бюджета. 

 

По думите на Борисов хората играят театрални постановки, изкарват пиано, свирят. „Баялдисаха 50 дена вече. И тези - все едно ги няма. И понеже нас са ни сложили откъм шумната страна на парламента, където свирят и дюдюкат, от тяхната страна е тихо и са си направили кордон, си мислят, че няма протести. Стане ли 16 часа, като кюрдските партизани напускат”, коментира той.

 

Той добави, че се мъчи да изкопчи думата "предсрочни" избори на фона на заявеното от БСП, че иска да си изкарат мандата от четири години. „Много искаме предсрочни избори, но зависи от тях. Те не са Бойко Борисов и ГЕРБ – да чуят хората на улицата”, заяви Борисов и допълни, че това, което прави БСП в момента, нямат нищо общо с демокрацията.

 

Той се обърна към протестиращите и заяви, че иска избори веднага, но то няма да се случи по тяхно желание.

 

На въпрос има ли план за излизане от тази ситуация Борисов заяви: „Моите методи са демократични. Моите методи са – когато има напрежение в обществото, подаваш оставка, отиваш на избори и обществото се произнесе, казваш – ние сме първи, навсякъде в света първите управляват”.