"Кой ви писа мотивите на ветото за СРС, г-н Президент?", обръща се Бисеров към Плевнелиев

„Едно е да си президент на фирма, друго – президент на държава”, заявява председателят на Правната комисия в Народното събрание Христо Бисеров в позиция, озаглавена "Кой ви писа мотивите на ветото за СРС, г-н Президент?", съобщиха от пресслужбата на ДПС.

 

"От вчерашното Ви съобщение, г-н Президент, научавам, че изразявате съжаление, че дебатът по наложеното от Вас вето показал "степента на политическа конфронтация" и че мнозинството в НС не счело "за необходимо да изложи аргументи по същество", заявява Христо Бисеров. И продължава: „В тази връзка си позволявам да отбележа, че на Вашите шест страници мотиви към ветото Правната комисия отговори със скромните пет страници само юридически мотиви. Политическият привкус на конфронтация се появи едва в пленарна зала, когато в дебатите се включиха и депутатите от Вашата партия ГЕРБ. Искам да попитам, г-н Президент, дали същите ваши експерти ще Ви подготвят и мотивите до Конституционни съд?".

 

"Припомням Ви, че в обсъждането на закона активно участваха представители на всички органи на съдебната система и на изпълнителната власт, като никой не постави под съмнение коректността на текстовете, които атакувахте", се казва още в изявлението на Бисеров.

 

В заключение зам.-председателят на ДПС заявява, че не оспорва правото на президента да сезира Конституционния съд, но е редно това да става с "екзактни юридически мотиви".