Дончев в спор с Корнелия Нинова за актуализацията на бюджета

Сметките в актуализацията не излизат със 100 лева, съобщи в Здравей, България” Томислав Дончев от ГЕРБ. Той изрази надежда, че сметките ще бъдат коригирани днес. 

 

„Политиката не е игра на кръстчета и нули, всичко може да се случи”, допълни Дончев и подчерта,че очаква пълно присъствие на своята партия в пленарна зала.

 

„Групата ни е мобилизирана, готови сме за дебат. Очаквам, че „Атака” ще дойдат”, коментира и Корнелия Нинова от „Коалиция за България”.

 

„Би ми се искало някои от записитие в бюджета да са по-ясни, не получихме отговор за какво ще отидат парите. Опасно е, ако не знаем къде отиват парите от джоба ни, още по-опасно е, ако не знаем къде отиват публичните пари”, каза Томислав Дончев. 

 

Той заяви, че ГЕРБ не са против правото на всяко правителство да прави актуализация на бюджета, но държат на обосновка. 

 

Нинова отвърна, че заемът от 1 милиард лева се взема, за да се възстанови заемът през февруари, с който са платени парите за земеделците. Тя припомни, че предстоят нови плащания на земеделците.

 

Служебното правителство намали ръста на бюджета – това е едната причина за намаляване на приходите при актуализацията. Другата причина е сивата икономика, коментира още депутатът от левицата.