Учредителното събрание на БАСТА ще е на 22 септември в НДК

Заявка за участие в следващия парламент и членство в Европейската народна партия даде един от основателите на  първият клонинг на ГЕРБ - партията БАСТА

 

В предаването на Нова - "Събуди се" Мирослав Найденов обясни, че за да се присъединят в редиците на БАСТА, сегашните депутати от ГЕРБ трябвало да изберат достойнството, пред страха.

 

Учредителната декларация на БАСТА беше изготвена вчера в хотела на Емил Димитров в Етрополе, който по документи се води на майка му. Разследване на Нова телевизия показа преди парламентарните избори как на същото това място движението "Орлов мост" с лице Христо Стоичков, подготвяше свои последователи за евентуални изборни манипулации. След проверка, която приключи едва след вота, окръжната прокуратурата не образува досъдебно производство по случая. Не било ясно в полза на коя партия се готвели изборните манипулации. Въпреки че Емил Димитров беше заснет там, той отрече да е участвал в съмнителния семинар, както и да е  собственик на хотела. Сега обаче и той, и Мирослав Найденов обясняват, че избрали точно хотела в Етрополе за учредяването на новата партия, за да нямат излишни разходи. 

 

„Дали имаме притеснения, че стартираме от Етрополе – не, нямаме притеснения. Ние нямаме партийната субсидия, която имат парламентарно представените партии. Нямаме и финансиране, така че в момента се опитваме мероприятията, които правим, включително е вчерашната учредителна декларация, както и самият конгрес, да може да ги направим по най-евтиния начин, защото всичкото това струва пари”, коментира Найденов. 

 

Учредителното събрание на БАСТА ще е на 22 септември в НДК. Покани да присъстват на него ще получат всички партийни лидери.

 

"След следващите избори - когато и да са те, БАСТА ще е в парламента", прогнозира Мирослав Найденов.