Очаква се във вторник темата Сирия да бъде разгледана и на заседание на Изпълнителното бюро на БСП

Ситуацията в Сирия ще бъде обсъдена от депутатите още със старта на пленарните заседания. "Това е съвсем естествено, защото Народното събрание определя своя дневен ред съобразно събитията от вътрешната и външната политика", коментира председателят на Народното събрание Михаил Миков пред вестник "Стандарт".

 

Думите му идват в отговор на отправения призив на президента Росен Плевнелиев към депутатите да дебатират за Сирия и да се вземат отговорни решения.

 

"Парламентът е независима институция, нека всеки да си гледа правомощията", отбеляза Миков по повод изявлението на Плевнелиев. Председателят на Народното събрание не се ангажира с дата за дискусията, но намекна, че ситуацията се наблюдава с повишено внимание.

 

Очаква се във вторник темата Сирия да бъде разгледана и на заседание на Изпълнителното бюро на БСП. В левицата надделява позицията, че е необходимо да се изчакат решенията на ООН. Те ще се вземат на базата на доклада на инспекторите за ситуацията с вероятното използване на химическо оръжие в Сирия, чиийто заключения ще станат ясно след около 2 седмици.