Бившият премиер направи декларация към управляващите от парламентарната трибуна

В първия работен ден на депутатите след ваканцията им, бившият премиер Бойко Борисов направи декларация към управляващите от парламентарната трибуна, която гласеше: „Айде, давайте си оставката”. 

 

Борисов повтори призива си няколко пъти. След това беше наречен "бандит" от депутата от "Коалиция за България" Антон Кутев, а в защита скочи Цветан Цветанов.

 

На влизане в парламента тази сутрин Борисов заяви, че управляващите не са спечелили изборите, те са втора и трета политическа сила.

 

Управляващите нямат морално право да са в парламента"Нямат морално право да се наричат правителство. Това е наглост”, заяви на влизане в Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

Ако разсъждаваме като демократични хора изборите трябва да дойдат незабавно. Ако продължаваме да живеем в диктатура и режим като този на Станишев, избори може да няма никога повече”, допълни той.

 

Според Борисов в ГЕРБ е имало хора, които не е трябвало да бъдат там, но бавно те си тръгват. „Никой не може да вземе това, което ГЕРБ е свършил”, каза Борисов. „Всеки ден протестиращите идват с метрото, южната дъга, Дунав мост-2. Всичко това е направено от ГЕРБ.

 

Ако „Хемус” не се построи, Северна България ще загине”, завърши той.