Според вицепрезидента ГЕРБ са загубили от напускането на Народното събрание

"Оставката е политическо искане, което всеки може да артикулира. Оттам насетне обаче трябва да се каже - защо и какво следва. Ние искаме оставка, включително и президентството, но трябва да помислим какво идва след това. Това е много важно", заяви вицепрезидентът Маргарита Попова в интервю за вестник "Преса".

 

По думите й изборите са легитимни, проведени са демократично, процедурата е призната и от Конституционния съд. „Това означава, че българските граждани трябва да израснат на висотата да чуят избраните от тях политически представители. Трябва по демократичен начин да поставяме исканията си - индивидуално или чрез различни представители, за да можем задружно да решим най-важните сега проблеми", подчертава Попова.

 

Според вицепрезидента ГЕРБ са загубили от напускането на Народното събрание. "Казах го ясно като юрист – Народното събрание губи от неприсъствието на най-голямата парламентарната група, на опозицията", подчертава вицепрезидентът.

 

Тя категорично се обявява срещу нашето участие под каквато и да е форма във войната в Сирия. "Ако кризата в Сирия не бъде спешно ограничена с политически средства, рисковете ще се умножат. Затова гражданската ми позиция е "Не на войната", категорична е тя.