Според него БСП и ДПС са искали да "използват" Пеевски за незаконни цели

Номинацията на Делян Пеевски за шеф на ДАНС вероятно е на Сергей Станишев. Предположението направи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента. Според него БСП и ДПС са искали да "използват" Пеевски за незаконни цели. 

 

Според Борисов след скандалите около назначението си, Пеевски вече е осъзнал, че е щял да бъде употребен от БСП и ДПС, за да им върши мръсната работа. Лидерът на парламентарната опозиция обаче не мисли, че кандидатурата е била предложена от Ахмед Доган. 

 

В духа на криминалната тема и обвиненията за назначенията в неговото и сегашното правителство, Борисов върна жеста с нововъведения политически термин "калинки".

 

„По-добре калинки, отколкото криминалинки, каквито те насадиха”, коментира Борисов.

 

ГЕРБ отказаха да си искат председателски места в парламентарните комисии. Така щели да си изпълняват ролята на опозиция и да не легитимират 42-рото Народно събрание. Борисов увери, че това не означава, че през новия политически сезон депутатите му няма да бъдат активни, макар и в опозиция. И използва метафора, като сравни ГЕРБ със самолет.

 

Засега обаче опозицията задържа идеята за вот на недоверие. 

 

Борисов отново заяви, че приветства всички формации, които искат оставката на кабинета, но напомни, че всяка партия има своя политика и решава с кого да работи и как да се реформира.