Червената детелина е подходяща за профилактика в пременопаузния период

Как с помощта на природни средства може да се мине безпроблемно през менопаузата?
Климактериумът е естествен период в живота на жената.

 

Той е индивидуален и протича между 40- и 60-годишна възраст. Дължи се на намалената функция на яйчниците и пониженото ниво на женските полови хормони, което води след себе си и редица промени в женския организъм.

 

Най-познатите симптоми са топли вълни, безсъние и тревожност, но може да се стигне и до остеопороза и повишено ниво на холестерола, сърдечно-съдови усложнения, атрофия, изсушаване на кожата и лигавиците.


Всяка година около 60 000 българки влизат в менопаузаВсяка година около 60 000 българки влизат в менопауза, а около 4 000 я достигат преждевременно поради хирургически интервенции. Как може да се премине плавно през климактериума и кой е правилният начин за облекчаване на симптомите, за зрителите на "На кафе" разясни акушер-гинекологът доц. Мария Малинова.


Първата фаза на менопаузата започва около 35-годишна възраст и се нарича пременопауза. Това е най-подходящият период за провеждане на профилактика.


По думите на доц. Малинова червената детелина е подходяща както за профилактика в пременопаузата, така и по време на същинската менопауза. Обикновено ефектът върху топлите вълни са усеща след четири седмици прием.


Целия разговор може да гледате във видеото.