Това се казва в проект на резолюция, представен на националното събрание на партията

"Движение България на гражданите" трябва да влезе в предизборна коалиция с Реформаторския блок за евентуални предсрочни избори и за вота за европарламент. Това се казва в проект на резолюция, представен на второто национално събрание на партията. 


Над хиляда делегати избират нов председател на "Движение България на гражданите". Засега единственият кандидат е досегашният лидер Меглена Кунева. Тя подаде оставка след като през май партията не влезе в парламента.

 

България на гражданите” днес разпознава задачите си, да направи гражданина силен и с власт. Да направи държавния апарат и намесата на държавата по-малки, но по-добре насочени. Да гарантира откритост за какво се харчи бюджетът всеки ден, как се печелят обществени поръчки, какви и колко кражби са направени и разкрити ли са извършителите, какви здравни услуги получаваме и къде отиват парите ни за здравни осигуровки”, каза Кунева.

 

Изправени сме заедно срещу властта на мафията и това е огромна причина да бъдем съюзници, независимо какво има зад гърба ни. Но по-важно е с кого сме съюзници – със събудените граждани на България”, заяви Радан Кънев от Реформаторския блок.