Според собственикът на „Софарма” не бива да има бариери в бизнеса

„Медиите не бяха нещо, което да е в центъра на житейските ми интереси”, каза в студиото на „ДикOFF” изпълнителният директор на „Софарма” Огнян Донев.

 

Беше ми отредена роля и бях съгласен. Имаше и друг кандидат. Исках да помогна да се купи нещо, което да остане независимо и да гарантираме свободата на словото. Оказа се грешен ход, може би стъпих накриво”, сподели Огнян Донев. „Не бих казал, че някой ми е извивал ръце да продавам вестниците. Чисто и просто се оказа неудачна инвестиция. Когато една инвестиция не е удачна, тя се продава и се инвестира на друго място”, допълни той.

 

Собственикът на „Софарма” коментира и ситуацията преди няколко месеца, в която бившият министър на финансите Симеон Дянков бе отстранен. „Беше ясно, че от професионална гледна точка Дянков отстоява една политика на финансова дисциплина, която не се харесва от по-голямата част от българите. Беше нормално, че преди изборите, политическата партия ще отхвърли негативите. Затова предположих, че той ще си тръгне”.

 

„Не трябва в бизнеса да има бариери. Това е ролята на Комисията за защита на конкуренцията, да съблюдава да няма препятствия пред дадена фирма да пробие в някакъв бизнес”, каза Донев.

 

Не мога да взема отношение по въпроса със сериозните разлики в цените на лекарствата. Тези твърдения са извадени от контекста за да се покаже как фирмата ни изнася национален доход. Но ние вече сме доказали, че създаваме, а не изнасяме приходи за държавата”, завърши шефа на „Софарма”.

 

Цялото интервю с Огнян Донев гледайте във видеото.