Сериалите "В обувките на Сатаната" и "Модерно семейство" спечелиха топ отличията на 65-ата церемония за наградите

На бляскава церемония в Лос Анджелис тази сутрин бяха раздадени 65-ите награди "Еми". Световните медии вече ги определиха, като изненадващи, а голямата новина е, че Майкъл Дъглъс взе първата си награда „Еми” за ролята му на Либерачи във филма "Зад свещника".

 

Според критиците мястото на Майкъл Дъглъс в номинираните за „Еми” е странно. Вместо това би трябвало да се бори за „Оскар”, но филмовата академия изглежда не е проявила интерес към биографичния филм на Содърбърг. Това е първата награда „Еми” за актьора, която той сподели с екранния си партньор Мат Деймън.

 

Актьорът, който играе холивудската легенда Либерачи, благодари и на режисьора Стивън Содърбърг, че е изчакал с една година за снимките на филма. Причината бе болестта на Майкъл, който през юни миналата година обяви, че е преборил рака на гърлото. От сцената Дъглъс благодари и на още някого:

 

”Искам да благодаря на моята съпруга Катрин за подкрепата ѝ, както и на децата си Дилън и Карис”. В речта си Майкъл спомена и най-големия си син Камерън, който в момента излежава 10-годишна присъда за търговия с наркотици

 

Сериалите "В обувките на Сатаната" и "Модерно семейство" спечелиха топ отличията на 65-ата церемония за наградите "Еми" за праймтайм предавания. Сред губещите се откроиха сериалът "Зловеща семейна история", който водеше по номинации със 17 на брой, но спечели само две отличия, и поредицата "Игра на тронове", спечелила само две технически награди от 16 номинации. 

 

Сър Елтън Джон пя за пръв път на живо на шоуто за наградите "Еми". Британският певец изпълни трибют за прочутия пианист Либерачи, чиято житейска история разказва филмът "Зад свещника".