За това предупредиха жители, представители на местната власт и бизнеса

Протести до месец заради забавеното строителство на участък от автомагистрала „Струма“. За това предупредиха жители, представители на местната власт и бизнеса от района на Петрич и Сандански. Хората са недоволни от тесния обходен път и натоварения трафик, минаващ през селата. Затова инициираха среща с представители на Агенция „Пътна инфраструктура”.

 

Причина за недоволството на хората е забавеното строителство на Лот 4 от магистрала „Струма” от Сандански до Кулата. Вече няколко месеца трафикът е пренасочен през селата Марино поле, Кулата и Чучулигово. След като преди седмица ресорният министър Десислава Терзиева инспектира участъка и обяви, че пускането на Лот 4 ще се забави с няколко месеца, селски кметове и хора от бизнеса в региона обявиха, че се готвят за протест.

 

На срещата с АПИ присъстваха и хотелиерите от Банско, Сандански и Мелник. Те също обявиха, че са в стачна готовност. Бизнесът им  замирал, тъй като губели основните си клиенти от Гърция.

 

Хората настояха за спешен ремонт на обходното трасе, а от АПИ им обещаха временно решение на проблема с пускане на едното платно за движение след това доизграждане на другото.