"Единственото, което умеят, е силоващината и това ви уверявам, че свърши", каза още той

„Ако ГЕРБ и утре играят тези циркове и не се регистрират, това означава, че вотът на недоверие към кабинета отпада”, каза в Народното събрание лидерът на БСП Сергей Станишев, след като депутатите от ГЕРБ не се регистрираха и поради тази причина провалиха днешното пленарно заседание.

 

"Единственото, което умеят, е силоващината и това ви уверявам, че свърши", подчерта Станишев на специален брифинг след провала на заседанието, пише БГНЕС. 

 

Според лидера на БСП това е най-нагледното доказателство за това как се е управлявала държава в продължение на четири години. „Цялата държава беше заложник на капризите на един човек – Бойко Борисов. Опитва се да продължава по същия начин”, коментира Станишев. 

 

„До вчера Борисов обясняваше, че това е демократичният начин да бъде свалено едно правителство и да има предсрочни избори. Днешното поведение поставя редица въпроси. ГЕРБ иска ли правителството да падне? Тяхното поведение след като обявиха вота става още по-комично и противоречиво, несериозно”, заяви лидерът на „Коалиция за България”.

 

Той добави, че поведението на ГЕРБ е като на „джентълмен, който ухажва една дама в продължение на седмици, кани я на вечеря и накрая тя склонява и казва – „добре де, ела, ще си поговорим на вечеря” и той не се явява”.