Съдът не е постановил наказание на Владимир Руменов

„Занесох 24 яйца пред Народното събрание като символ на 240-мата вътре, просто защото не можех да купя 240 яйца по понятни причини. Систематично, бавно и спокойно ги хвърлих през загражденията”, разказа за „Здравей, България” Владимир Руменов за случилото се на 13-и ноември. 
 
Той допълни, че полицаите обсъждали дали да направят нещо срещу него, но едва около половин час по-късно бил арестуван и отведен в едно от полицейските районни управления. 
 
„Това не е хулиганска проява. Дори и съдът, на който бях заведен по бързата процедура, постанови, че не става въпрос за хулиганска проява. Излязох невинен по обвинението за дребно хулиганство”, обясни Владимир Руменов, който работи като фондохранител в Музея за икони и криптата, филиал на Националната художествена академия (НХА).
 
„Направих го, защото иначе прекрасната макар и утопична идея на комунизма доведе постепенно до нелепия политически абсурд, в който живеем, обясни мъжът.
 
Той допълни, че е бил провокиран от ескалиралото напрежение през нощта на 12-и ноември. На следващата сутрин, когато си дал сметка, че „всички ние сме безсилни да стигнем до тяхното съзнание”, решил да извърши символния жест с яйцата на своето омерзение.
 
По негови думи действително е имало няколко човека ултраси, които са били и провокаторите на финала. Той лично не ги е видял, но е разбрал от други хора. 
 
„Очаквах от този протест, който вече продължава шести месец, да изкристализира някакво ново алтернативно политическо тяло, сподели художникът. Той бе категоричен, че големият процент от протестиращите не подкрепя Борисов. 
 
„При управлението на всеки, който не играе почтено политическата игра, ние отново ще сме на улицата, категоричен е Владимир Руменов.
 
Повече гледайте във видеото.