Хората се заканват да затворят пътя

Над 600 души от Раднево се събраха тази сутрин пред сградата на машиностроителното предприятие в града заради неизплатени заплати от страна на дружеството. Работниците имат да взимат над 3 милиона лева. 

 

„Трябва да ни чуят и видят. Заплати не сме получили от март месец”, каза един от протестиращите. Той добави, че работи в предприятието от девет години, а до пенсия му остават три години. 

 

Друг потърпевш каза, че не е взимал заплата от февруари. „Живеем със заеми”, сподели жена, която работи от 30 години в дружеството.

 

Попитани защо нямат заплати, хората отвърнаха, че не знаят. По думите им заводът работи нормално, има поръчки. „Казват ни, че имат да изчистят други задължения и след това ще ни изплатят заплатите”, споделиха те. Оказва се, че предприятието е осъдено за неизплатени заплати.

 

Хората не знаят как ще посрещнат Коледа. „Трябва да поканим управляващите на коледната ни трапеза. Какво прави държавата за нас?”, попита една от работничките.

 

Протестиращите бяха категорични, че ще затворят пътя

 

Работници на протест за неизплатени заплатиОт ръководството на дружеството съобщиха, че във вторник ще бъдат изплатени три работни заплати на работниците. 

 

Повече по темата гледайте във видеото.