“Единни - побеждаване на евроизборите”, категоричен е лидерът на БСП

Дни преди пленума на БСП лидерът на левицата прикани хората около Георги Първанов и АБВ да отидат на предстоящия партиен форум. На национален съвет на Столетницата се очаква гравитиращите около новата формация да бъдат "извадени" от партията.

 

Причината е желанието на хората от движението да се явят на евроизборите с отделна листа. Според Сергей Станишев все още е възможно левицата да има общи кандидати. Георги Първанов, обаче, няма намерение да се срещне със съпартийците си в събота.

 

Единна листа на левицата е възможна и е правилното действие, заяви пред журналисти Станишев, според който формирането на листа за евроизборите извън тази на партията и на Коалиция за България, не може да доведе до разширяване нито на БСП, нито в Европейския парламент.

 

Всички разбират значението на единството и тежестта на всеки един глас за общия успех, за тази национална кауза, с която е натоварена БСП”, каза още лидерът на социалистите. „Единни, ние категорично побеждаваме на европейските избори, и това показват всички социологически проучвания. Тежка заблуда е всяко друго действие”, убеден е Сергей Станишев.

 

Председателят на БСП призна, че „понякога разговорът е най-трудното нещо и всеки, който смята себе си за отговорен политик го дължи на хората от нашата партия”.