Две изложби, креативен разговор, вдъхновен от дигиталните 3D изображения, и театър през март в SOHO

SOHO е от онези прекрасни места, които сякаш идват от бъдещето. Най-хубавото е, че не трябва да чакаме, за да се потопим в неговата атмосфера. Сгушено на столичната уличка „Искър”, то предлага уютно работно място, на което нищо не му липсва. От богата и вдъхновяваща културна програма до грижа за тялото и духа с йога, балет и съвременен танц. 
 
До 21-ви март там литературата и фотографията се преплитат в едно емоционално и въздействащо цяло в изложбата „Дневници на безкрая”. Фотографът Красимир Андонов и блогърът и журналист Мила Иванова разказват истории, които няма как да не намерят пътя към сърцето, просто защото са вдъхновени от живота. „Дневници на безкрая” са „написани” далеч от буквалното, от очевидното, от всякакви рамки. Те са среща на настроения. Тази среща започва някъде между обектива и клавиатурата, за да потърси своята единност в личното усещане на всеки наблюдател. Изложбата не е опит да се допълни историята, която фотографът разказва, с историята, която има писателят, а търсено докосване на две много близки цялости. „Дневници на безкрая” е изложба на текстове, фотографии и усещания. Рамките, използвани за нея, затварят кадрите и думите, но отварят усещането за безкрай...
 
В първата седмица на март в SOHO ще се проведе и третото събитие от поредицата Creatives talk – формат, в който участват представители на креативните индустрии. На 5-и март главно действащо лице в „креативния разговор” ще бъде визуализаторът и аниматорът Николай Михайлов, който е и един от създателите и главен редактор на мрежата за дизайнери CGArt.bg.
 
Добре дошли са всички приятели на дигиталните 3D изображения, които се вълнуват от това докъде се простират възможностите на текущите технологии и как те могат да влияят на реалния свят. Николай Михайлов ще покаже някои от последните си проекти и ще се опита заедно с колеги да проследи историята на визуализацията в България, в картина и видео, които скоро може да се превърнат и в изложба в SOHO.
 
Срещата има за цел да бъде първа дискусия с продължение затова ще има предварителни регистрации. Ако искате да станете част от събитието, пишете на contact@soho.bg.
 
И това не е всичко. През март в SOHO може да присъствате на литературна вечеринка и да послушате литература, благодарение на SoReadable: Сашо Стиха (на 14-и март, от 19 ч.).
 
За 24-и март пък е насрочено откриването на фотографската изложба „Рила. Живата планина” на Любомир Розенщайн. В своите планински фотографии той запечатва пейзажа отвъд пейзажа и формите, прониква в незаетите пространства на съзерцанието и ни води към светлата сърцевина на свещената българска планина. 
 
Изложбата е и вик за спасение на планината Рила, над която с новопланирания мегапроект „Дестинация Рила“ отново тегне заплахата да бъде превърната в гигантска строителна площадка, в бетонирана, насечена площ, в угаснала, мъртва географска територия. 
 
Ако пък март ви е далеч, още на 26-ти февруари от 19.00 ч. може да гледате постановката „Да изядеш ябълката”.
 
Отделете малко време и станете част от хармоничния свят на SOHO. Ще видите, че има защо.
 
Текст: Миалена Халваджийска