Не пропускайте началото на Dancing Stars тази вечер от 20 часа по Нова

Как се постига равновесие без дъска за сноуборд? Вероятно логичният отговор е „лесно”. Дали е така за Сани Жекова, ако трябва да избира между карането по пистата и „дефилирането” по сцената на Dancing Stars, ще видим още тази вечер. Шоуто започва в 20:00 в ефира на Нова. Какви са очакванията на най-добрата ни сноубордистка часове преди началото – Сани разкри за NovaNews.bg.

 

Как ще запазиш баланса в танците, когато нямаш дъска към краката си?  

Сани Жекова: Предполагам с тренировки и внимание... няма да е лесно.

 

Досега занимавала ли си се с танци? 

Сани Жекова: Не, никога.

 

По-динамичен или по-скоро бавен е ритъмът, в който тялото ти обича да танцува? 

Сани Жекова: По-динамичен.

 

Какво ще правиш на сцената, ако забравиш стъпките? 

Сани Жекова: Ще импровизирам, но се надявам да не ми се наложи.

 

На Олимпиадата в Сочи не станахме свидетели на спортсменско поведение от твоя съперничка. Какво очакваш от конкурентите си в Dancing Stars, за да запазите уважение? 

Сани Жекова: Очаквам уважение, очаквам, че всички ще се забавляват, тъй като това е основният им мотив за участие.

 

Кое в сноуборда прави „съчетанието” достойно за златен медал? 

Сани Жекова: Комбинацията от отлична физическа и психическа подготовка, отлична техника на пързаляне, бърза и точна мисъл, бърза реакция, прецизни движения, точен тайминг и добре подготвена екипировка.

 

А с какво ще се стремиш към златния медал в танцувалното шоу по Нова? 

Сани Жекова: Смятам, че най-важно е да овладея основните танцувални стъпки в различните стилове, да освободя тялото си, да танцувам в ритъма на музиката, да бъда в хармония и синхрон с партньора си, да бъда креативна, да обърна внимание и на най-малките детайли. Сигурна съм, че всичко това ще бъде сериозно предизвикателство за мен, но ми е интересно да опитам и да видя как ще се справя.

 

С успехите и чара си печелиш най-важното признание – любовта на феновете. Кое е най-сърдечното послание, което са ти отправяли?

Сани Жекова: Прекрасно е,че има хора, които уважават и се радват на това което правя. Казват, че ги карам да се чувстват горди. Това ме прави много щастлива и ме зарежда с неизмерима енергия...

 

Автор: Галя Станева