Максималните стойности ще са в интервала от 12 до 17 градуса

В сряда у нас отново се очакват слаби превалявания, но вятърът ще стихне. Преди полунощ облаците почти над цялата страна ще намалеят, но в малките часове на нощта от запад ще започне ново заоблачаване.

 

Утре облачността над повечето райони ще е значителна. Очакват се превалявания от дъжд в Западна и Южна България, като по-съществени ще са в планините. Вечерта валежите ще спрат и облаците от юг ще започнат да се разкъсват. Ще духа слаб, на изток умерен вятър от юг-югоизток.

 

Сутринта температурите ще са между 2 и 7 градуса. Максималните стойности ще са в интервала от 12 до 17 градуса, в София около 13. 

 

В планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1500 метра от сняг. Повече ще вали в часовете около обяд над Рило-Родопската област. Вятърът ще е умерен, по билата силен от юг. Температурите по върховете ще са от минус 5 до плюс 3 градуса.

 

Времето в Южна Европа  се определя от циклон над западното Средиземноморие. Той ще носи сняг в планините и интензивни дъждове в Испания, Франция, Италия и Западните Балкани. Освен валежите вихърът ще насочва и малко по-топъл въздух към нашия полуостров и температурите в близките дни у нас няма да се понижат. В четвъртък преди обед ще има повече слънце, а след пладне пролетни дъждове. Южен вятър ще повиши температурите с 2-3 градуса. В петък и събота отново се очакват краткотрайни валежи, на места с гръмотевици. В събота следобед от север ще проникне по-студен въздух и валежите ще спрат. В неделя ще е слънчево, но ветровито и хладно, а в понеделник слънцето ще повиши и температурите.

 

Утре ще има повече облаци и слаби валежи.  

 

Още информация за капризите на времето може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg.