Глоби ще има за всички, които излизат през прозорците на колите

Засилени мерки за сигурност за абитуриентските балове. Стотици полицаи ще следят дали зрелостниците спазват правилата и дали с действията си не създават опасност за себе си и околните. Репортаж на Мария Димитрова и Георги Найденов.


И тази година присъствието на полицаи по баловете ще е често срещана гледка.


„Ще има засилено полицейско присъствие както на територията на увеселителните заведения, така и в близост до училищата”, обясни Мариета Иванова – началник на ОД МВР – София.


След седмица за Огнян, Георги и Пламен училището ще бъде само спомен. Те са сред абитуриетните, които ще трябва да се съберат на така наречените изнесени сборни пунктове, защото балът им е в деня на изборите – 25 май.


Полицията ще пази както тях, така и всички останали, за които дворовете на гимназиите ще останат заключени. Глоби ще има за всички, които излизат през прозорците на колите.


„Като наказателни действия спрямо тези нарушители се изразява в една смешна глоба от 20 лева”, твърди ст. комисар Георги Маринков от Областната дирекция на МВР – София.


Возенето без колан ще се наказва с 50 лева. Санкциите и мерките обаче не уплашиха зрелостниците. И още – Столичната община вече е изпратила списък със задължения към директорите на училищата. Така, въпреки че училищата са общински, ще трябва те да почистят след изпращането на зрелостниците.


Повече по темата гледайте във видеото.