Състоянието им е добро, четири деца вече са напуснали лечебното заведение

10 деца са приети по спешност в болница в Разлог със симптоми на хранително отравяне. Състоянието им вече е стабилно. Третокласниците от столичното 145-о ОУ били настанени в хотел в Банско. 

 

Учениците яли кебапчета и пасти снощи, а тази сутрин се събудили с болки в корема. Спешно децата са отведени в болницата в Разлог. 10 деца веднага са настанени и поставени на системи - дехидратирани, с повръщане и разстройство.

 

От болницата твърдят, че става въпрос за хранително отравяне, учителите не смятат така„Повечето са с повръщане, някой са с малко разстройство, затова смятаме, че е хранителна интоксикация”, казва директорът на МБАЛ- Разлог д- р Божидар Велев. Според учителите обаче, проблемът не е в храната, тъй като условията в хотела били много добри. От хотела са подсигурили условия и за родителите да пренощуват там при нужда.

 

Научили за инцидента, част от родителите побързаха да приберат децата. По случая тече проверка. Здравни инспектори взеха проби от персонала и храните в хотела. Проверява се и водата в Банско. До вчера в курорта е имало профилактика и е възможно децата да са пили от нея, въпреки забраните. Хотелът е бил проверяван седмица преди началото на зеленото училище и проблеми не са открити. Резултатите от проверките ще станат ясни след няколко дни.

 

Репортер: Екатерина Николова