128 народни представители отхвърлиха критиките на държавния глава

Депутатите преодоляха президентското вето и отново приеха спорния Закон за МВР.

 

128 народни представители отхвърлиха критиките на държавния глава. В мотивите си за преразглеждане на разпоредби от закона Росен Плевнелиев посочи, че липсва финансова обосновка за необходимите средства за 2014 година и за подобряване на социално-икономическите права на служителите в МВР.

 

Дебатите минаха сравнително спокойно. Управляващи и опозиция обаче отново хвърлиха обвинения един срещу друг, свързани с полицейщина, съдебни дела и управлението на МВР.

 

Днешната политика на МВР е в услуга на организираната престъпност, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на дебатите. Цветанов отправи ред упреци срещу управляващите, включително в некомпетентност заради провалената операция в Лясковец. Обвини ги също, че са фалирали министерството.

 

Полицейщината е в момента. Ползвате МВР само за лични и бизнес интереси”, заяви депутатът от опозицията.

 

Току-що казахте, че съм част от организираната престъпност, но вие сте осъден на първа инстанция”, заяви в отговор председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Атанас Мерджанов от "Коалиция за България". Цветанов репликира, че присъдата му е дело на задкулисието.