Привечер над северозападните райони ще има временни заоблачавания

Във вторник ще е слънчево, следобед и в низините и равнините - и горещо. В следобедните часове над планините на Западна България, а привечер и над северозападните райони ще има временни заоблачавания и на места за кратко ще превали и прегърми.  

 

Температурите сутринта са от 12 до 20 градуса. Максималните температури ще бъдат от 31 до 36 градуса.

 

Над Черноморието ще бъде слънчево със слаб около и следобед до умерен вятър от изток-югоизток. Температурата на въздуха ще достига 28-31 градуса. Морската вода е с температура 22-25 градуса. Вълнението на морето ще бъде слабо до 3 бала. 

 

Над планините преди обед ще бъде слънчево, а следобед над масивите от Западна, а привечер и над тези от Централна България ще се развиват купесто-дъждовни облаци и на места ще превали и прегърми. На връх Мусала максималната температура ще бъде около 13 градуса. 

 

В сряда времето ще се задържи предимно слънчево и горещо. По-късно през деня и в началото на нощта над западните и централни части на Дунавската равнина ще се заоблачи и ще превали и прегърми.

 

В четвъртък ще е малко по-свежо с временни заоблачавания и кратък дъжд над планините и северните райони. В петък и събота ще проникне малко по-хладен въздух. На много места в Западна и Северна България ще паднат краткотрайни следобедни валежи с гръмотевици. Не са изключени и градушки. В неделя отново над по-голямата част от страната ще е слънчево. 

 

Подробна информация можете да намерите и на Sinoptik.bg


За 24-часова прогноза разчитайте на мобилното приложение на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg