Бус с туристи, връщащи се от Гърция, се заби в спрял на паркинг ТИР

Четирима души загинаха, а други петима са ранени след зверска катастрофа този следобед. Инцидентът е станал в района на Кресненското дефиле, на отбивката на т. нар. "Османска чешма" на 3 км в посока Симитли. 

 

Микробус, шофиран от 53-годишен мъж, след излизане от плавен десен завой и движещ се в посока Благоевград, отбива рязко надясно, влиза в отбивка край пътя и се забива под задницата на ТИР с румънска регистрация. Той е престоявал на паркинга от два дни. Микробусът е бил пълен с български туристи, връщащи се от Гърция.

 

При жестокия удар са загинали 40-годишен мъж и 41-годишна жена, които вероятно са съпруг и съпруга. Другите две жертви са 67-годишна жена и 9-годишно дете от Благоевград.

 

В МБАЛ-Благоевград е приет шофьорът на микробуса, който е с охлузвания и фрактура на десен крак. Взета му е кръвна проба за алкохол. Трима от пострадалите са транспортирани за "Пирогов". Това са 39-годишен мъж, който е с два счупени прешлена на гръбнака; 18-годишно момиче с фрактура на бедрото и с тежка лицева травма без фрактура на черепа. С избити зъби и съмнения за фрактура на черепа в "Пирогов” е откарано и 8-годишно момиченце. Майка й е в реанимация с комоцио и охлузвания. 

 

По време на инцидента е валял лек дъжд. Водачът или е заспал, или е отбил рязко надясно, за да избегне удар с изпреварващ и идващ насреща му автомобил. Екипи на пожарната се е наложило да разрежат ламарините, за да извадят хората.