Темата предизвика истински взрив в социалните мрежи

Убитият в Ловеч ягуар ще бъде препариран и ще бъде показван като експонат в музея в село Черни Осъм. 

 

Темата предизвика истински взрив в социалните мрежи. В неделя ягуарът Алонсо избяга от ловешкия зоопарк. Това хвърли в ужас служителите на зоологическата градина, полицията и жителите на града. След дълго дебнене, животното беше застреляно.

 

В социалните мрежи обаче хората се възмущават, защо не е бил улучен с упойващи стрели. 

 

„Когато разбрах, че е избягал, приготвих упойващи материали. Той беше зад клетката на лъва. Зад мен имаше въоръжени полицаи. Животното обаче влезе в храстите и се скри”, обясни д-р Феодор Вацов.

 

Тези стрелички са с въздушно налягане, така всяко едно листо може да я отклони от животното. 

 

Следва отцепване на района. Идват допълнително ловци, и полицаи.

 

Ягуарът е осиновен от кмета на града преди 8 години. 

 

„Това е един от най-тежките дни в моя живот, защото имам сантиментална връзка с това животно. Този край беше най-нежелан от моя страна. Но когато трябва да бъде съхранен животът и здравето на толкова хора, трябва да се вземат и тежки решения”, Минчо Казанджиев.

 

Според него няма как само със стрелички да спрат животното, защото упойката действа след минути. 

 

Първичният инструктаж не позволявал стрелянето по животното, а да се направи опит да бъде примамено в клетката. Застрелването бил краен вариант. 

 

„Установихме, че има пробиви по оградата, през които може да мине. Когато го застрелях, то се насочваше към вилната зона”, заяви стрелецът. В този момент той не е имал в себе си друга пушка, но дори и да е имал, това е било единственото решение.

 

„Много ми е мъчно, два дни не съм спал. Но може би спасихме хората и децата, които си почиват през почивния ден”, заяви мъжът.

 

Служителят, който е изпуснал животното, най-вероятно ще бъде наказан. 

 

Повече по темата гледайте във видеото!