"Панаир на куклите" ще вземат участие 13 театрални трупи от България и 12 от чужбина

Над 20 трупи от България и Европа ще представят най-новите техники в областта на кукленото изкуство по време на Международния фестивал за уличен и куклен театър "Sofia Puppet Fair 2014", информира БГНЕС.

 

От 16 до 22 септември, София ще бъде домакин на VIII–то издание на фестивала за уличен и куклен театър. Богатата международна програма на фестивала ще запознае зрителите с най-новите тенденции в областта на кукления и уличен театър у нас и в Европа.

 

Фестивалът вече е с утвърдена репутация както в българското, така и в световното културно пространство. От 2002 година той е неразделна част от културния афиш на столицата. В тазгодишното издание на "Панаир на куклите" ще вземат участие 13 театрални трупи от България и 12 от Германия, Гърция, Испания, Франция, Италия, Чехия, Словения, Полша, Словакия.

 

Съвместно с Чешки център, ще бъде открита и изложба "Образци на чешката сценография" в СГХГ. В рамките на фестивала са предвидени както множество постановки на закрито в театрите партньори, така и редица събития на открито - уличен театър, акробатика, клоунада, пантомима, улични музиканти и събития тип "уъркшоп" които ще се проведат в пространството пред НДК, Градската градина пред Народен театър "Иван Вазов" и парк "Заимов".