Българският шампион отстъпи с 1:2 в зрелищен мач

Лудогорец загуби с 1:2 от Реал Мадрид и поднесе поредното шоу на феновете си. Вторият мач на отбора в Шампионската лига бе отново на изключително високо ниво и при малко повече шанс, българският първенец можеше да поднесе истинска сензация срещу десеткратния шампион на Европа. 
 
Двубоят започна по мечтан начин за Лудогорец. Козмин Моци отклони центриране на Ешпиньо от ъглов удар, а Марселиньо се оказа на точното място, за да даде преднина на тима още в 6-ата минута.
 
Само три по-късно зрелището стана пълно, след като Владислав Стоянов спаси дузпа на Кристиано Роналдо. Наказателният удар бе отсъден за нарушение на Веселин Минев срещу Хавиер Ернандес, а бранителят получи жълт картон за него от арбитъра Крейг Томсън. 
 
Малко след това португалецът успя да отбележи гол, който обаче бе отменен заради несъществуваща засада. Все пак звездата на кралския клуб успя да се разпише в 24-ата минута. Главният съдия от Шотландия отсъди нова дузпа в полза на Реал, този път за изключително спорен фаул на Моци срещу Роналдо. Стоянов уцели ъгъла, но този път нямаше шанс - 1:1 в 24-та минута. 
 
Последва добра възможност за Лудогорец. Диагонален шут на Михаил Александров бе избит от Икер Касияс и впоследствие изчистена от играч на Реал Мадрид. В края на първата част натискът на гостите стана осезаем и няколко пъти отборът бе много близо до втори гол. Най-чистото положение пропусна Ернандес, а малко след почивката испанският гранд отново имаше отличен шанс да поведе, но удар с глава на Бейл бе избит по великолепен начин от Стоянов. 
 
Отговорът на играчите на Георги Дерменджиев бе достоен. Впечатляващ далечен изстрел от около 30 метра на Ешпиньо, затрудни максимално Касияс, който изби в ъглов удар. Секунди по-късно пред другата врата, чудесна атака на Реал завърши с невероятен пропуск на празна врата на неубедителния Ернандес.
 
Положенията в мача продължиха да изобилстват, а смелата игра на Лудогорец за малко не даде отново сензационен аванс срещу настоящия носител на трофея в Шампионската лига. Фалцов удар на Марселиньо в 67-мата минута бе спасен от вратаря на гостите, а малко след това Минев изби от голлинията шут от близко разстояние на Роналдо. 
 
В крайна сметка Реал Мадрид отбеляза второ попадение, което се оказа и победно. Резервата Карим Бензема се разписа в 77-мата минута след центриране на Марсело, а при гола останаха съмнения за извършен фаул на нападателя срещу Александър Александров.
 
Спорните моменти до края на двубоя продължиха. Лудогорец не се предаде и потърси изравняване, но основателни претенции на тима за нарушение срещу Анисе в наказателно поле, не бяха уважени от рефера. Малко след това помощникът му от близката страна допусна груба грешка, отсъждайки странна засада на Върджил Мисиджан. 
 
Така Лудогорец допусна минимална загуба, но впечатли за пореден с представянето си. В следващия си мач българският шампион е домакин на Базел на 22 октомври.