Тя е изработена от материя, изкачила връх Еверест

Компанията Young&Brash създаде изискана вратовръзка, водена от мотото "дрехите, които носиш, трябва да са толкова съвършени и уникални, колкото си ти самият".

 

Първият им продукт е вратовръзка, изработена от материя, изкачила връх Еверест. Това я поставя на километри пред конкуренцията. За да открие уникална по рода си материя, Мика Дайер, основател и президент на Young&Brash обединил усилията си с Дейвид Мортън, приключенец, който шест пъти е бил на Еверест, информира БГНЕС.

 

Освен че е уважаван екскурзовод, той е и един от основателите на The Juniper Fund, организация с идеална цел, която помага на отделни хора и на семейства, пострадали при авантюристична дейност. Работейки в тясно сътрудничество с Дейвид,Young&Brash успели да се сдобият с алпийската екипировка, която той използвал, за да извърши един от най-опасните подвизи на Земята.

 

След това екипировката била преработена в двеста вратовръзки. "Това е вратовръзка, която е видяла свят, направена е от мъж, който е видял свят", разказва Дайер. Част от печалбата от вратовръзките, които се предлагат в ограничено количество, ще отиде за The Juniper Fund. Най-изисканата вратовръзка в света може да бъде закупена от сайта на Young Brash, а цената й е 400 долара.