Украинецът нокаутира Кобрата в петия рунд и нанесе първа загуба на българина в професионалния бокс

 

Победа за Владимир Кличко срещу Кубрат Пулев. Той нокаутира Кобрата в петия рунд с ляво кроше и нанесе първа загуба на българина в професионалния бокс. 38-годишният украинец защити световната си титла на Международната боксова федерация, но бе мощно освиркван от феновете в "О2 Арена" в Хамбург. Той продължава да няма поражение в последните 10 години.

 

Кубрат Пулев се размина без тежки травми след срещата. Той е прегледан в болница, но не е оставал там. Вечерта той отпътува към Берлин, откъдето ще лети към София.

 

Още по темата

Кличко взима 5 милиона и 700 хиляди долара, Кубрат - милион и 400 хиляди. И въпреки, че не успя да спечели световната титла, Кобрата не е победен. „Не се предавам, продължавам напред”, каза Пулев.

 

Въпреки че коментаторите казаха добри думи за българския боксьор, Пулев заяви: „Не съм доволен от себе си. Това, че стоя добре, не значи, че сме победили. Продължаваме да работим”. 

 

„Благодаря на всички българи, че ме подкрепяха. В България сме велики и сме велик народ”,заяви Пулев пред камерата на Нова. Боксьорът коментира, че не му е достигнал опит и прекалено рано е играл този мач. Но пък това му е допълнителен опит.

 

Запитан защо е репликирал съдията по време на срещата, Пулев заяви, че всичко е било на страната на съперника му.

 

„Те си подготвят абсолютно всичко, не рискуват. Но това не ме оправдава. Трябваше да го победя, не показах всичко, на което съм способен”, заяви Пулев. 

 

По думите му на мача все пак е имало положителни неща, от които ще си извади поука.

 

„Беше много трудно за да се въздържам емоционално, бях изваден от равновесие в този бой. Исках да нокаутирам Кубрат Пулев, да го ударя лошо, с всичка сила", заяви Владимир Кличко след двубоя.

 

Изнесох урок на Пулев, но съм сигурен, че той ще се възстанови, ще се върне много по-силен и ще има успех срещу другите добри боксьори. Като спортист е много важно да показваш уважение към другите спортисти, а Пулев не прояви уважение към мен, ако не покажеш уважение, това е цената, която плащаш“, допълни световният шампион.