Той получи 3 г. затвор, отложени с изпитателен срок от 5 години, ще плати и обезщетения

Варненският районен съд осъди треньор по футбол за блудство с малолетни момчета. Сигнал срещу 48-годишния мъж е подаден от родителите на две деца, посещавали детско-юношеската школа по футбол към професионален варненски клуб. 

 

Подсъдимият се е признал за виновен в четири повдигнати обвинения – за блудство и опит за полов контакт с 12-годишно момче, както и за блудствени действия при продължавано престъпление и полов акт с 10-годишно момче

 

Самите деяния са осъществени на неустановени дати през месеците юни и юли миналата година в дома или автомобила на подсъдимия, както и в спомагателни помещения в близост до тренировъчното игрище. Родителите на малолетните разбрали за проблема седмици по-късно след деянията.

 

Делото бе разгледано при закрити врата, а съдът наложи на най-тежкото наказание от 3 години лишаване от свобода, отложени с изпитателен срок от 5 години. Мъжът бе осъден още да заплати обезщетения на пострадалите

 

По отношение на 12-годишния малолетен съдът уважи граждански иск от неговия законен представител в размер на общо 15 000 лева. Той ще плати 20 000 лева обезщетение и на другото пострадало момче.

 

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред Окръжния съд във Варна.