Недялко Недялков играе като контрапротест, смята представителката на „Протестна мрежа"

 

„Главният прокурор вчера сам каза, че злоупотребата с власт е „форма на живот” при институциите в България. Ако в тефтерчетата на Златанов има поправка, това е направено с умисъл. Не знам кой е и защо”, каза в студиото на „Здравей, България” Антоанета Цонева от „Протестна мрежа”.

 

"Възгледът на г-н Блъсков, че „Протестна мрежа” е „Протестна торбичка”, която се пълни от различни места, го знам отдавна. Искам обаче и да припомня, че преди време, на страниците на „Труд”, той написа, че нашият сигнал срещу Делян Пеевски, Цветан Василев и Николай Бареков е донос. А след това „Труд” месеци наред пишеше неща, които подкрепиха в крайна сметка нашия сигнал. Затова не искам да отговарям на тези твърдения", заяви Антоанета Цонева.

 

„Вчера собственикът на една от популярните информационни агенции у нас Недялко Недялков подаде сигнал срещу „Протестна мрежа” в 16:00 часа, след като цял ден тя публикуваше неща срещу протеста ни. Г-н Недялков играе като контрапротест – ако той има факти и доказателства, че моят начин на живот не съответства на моите доходи, аз съм готова прокуратурата да ме разследва. Правото да протестираш и свободата на словото е избор от първи порядък и по никакъв начин не може да бъде ограничавано от възгледите на г-н Недялков, защото не ни харесва”, категорична беше тя.

 

„Стенограмата на Комисията „Златанов” в парламента сама показва, че членовете на комисията не са видели оригиналните тефтерчета, а са гледали слайдшоуто, показано от прокуратурата", допълни Цонева.