Моят син е невинен, твърди жената

 

Три дни след мащабната акция на МВР и ДАНС в няколко града хората в квартал „Изток” в Пазарджик са настроени агресивно към медиите.

 

Майката на Ахмед Муса твърди, че синът й никога не е проповядвал радикален ислям и джихад и е невинен. „Моят син е невинен, но защо го задържат тогава? Нямат никакви доказателства. Идваха, взеха едни ленти, емблеми”, разказа жената. „Моят син на никой не е казал „Отивай на джихад, отивай на война”. Той много вярва, силна религия има”, каза още тя.  

 

Ахмед Муса не се притеснявал за себе си по думите на майка му.  Защо снаха й ходи с бурка, майката на Ахмед обясни така: „Лошо ли е да ходиш с бурка? Не е лошо. И съпругата на Ахмед ти дъщеря му носят”.

 

Първата братовчедка на Ахмед също носи бурка. „Ние живеем в мир с вярата си. Ляйля и Аллах. С тази дума ставаш мюсюлманин. В сърцето трябва да е. Това е милост от Аллах към цяла България”,  каза тя. Че Ахмед Муса няма нищо общо с обвиненията ,които му повдигат твърди и майката на съпругата му. „Ние не сме терористи, терористите убиват хора, а ние не сме такива”, заяви жената.