Организираните битки между животни са нещо обичайно за село Корница, разказват жителите

 

Среднощен бой между кучета шокира жителите на гоцеделчевско село предизвика вълна от негодувание. Кадри от организираните битки между животни бяха качени в интернет и описани като нещо обичайно за селото.

 

Само за няколко часа клип с насилие между две кучета се превърна в един от най-гледаните в интернет. Битката е в село Корница, предполага се на метри от общината. Дузина младежи снимат.

 

За кучешките боеве в гоцеделчевско като бизнес се говори отдавна. Местните хора твърдят, че чуват кучешки вой почти всяка вечер от стадиона, където животните се тренират.

 

Исмаил ни показва една от къщите, където се отглеждат подобни кучета. Собственикът го няма, но друг човек ни разказва за честите боеве тук и за предпочитаните за този вид спорт породи. Той споделя, че боевете се не повече от устройват веднъж месечно.

 

Кметът на селото, обаче няма подобна информация и казва, че това се случвало за първи път. Полицията разследва случая. На разпитани са няколко младежи от селото, сред които и този, пуснал клипа в интернет.

 

Репортер: Екатерина Николова