Пощенските клонове у нас едва смогват да обработят всички писма с желанията до белобрадия старец

 

Две седмици преди Коледа хиляди детски писма от цяла България пътуват към Лапландия. Пощенските клонове у нас едва смогват да обработят всички писма с желанията до белобрадия старец. Вместо играчки, тази година повечето от тях искат мама и татко да се върнат от чужбина, а други мечтаят да имат братче или домашен любимец, за да си играят.

 

Над 500 деца от Пловдив, Асеновград и Карлово вече пуснаха своите писма до Дядо Коледа и чакат с нетърпение отговор от добрия старец.

 

Диана Ранчева е българският помощник на Дядо Коледа. Помни всяко писмо, минало през ръцете й. Някои от тях я развеселяват с чудатите желания на малчуганите, други я трогват до сълзи.

 

„Писмото на Теди. Той пише следното: „Мили Дядо Коледа, тази година аз не искам никакви играчки или лакомства. Имам само две желания. А то е да имам мама и татко, като моя най-добър приятел Иво. И когато съм тъжен да има кой да ме целуне и да ме прегърне. Това е моето желание за подарък!”, разказва Диана Ранчева.

 

Други се обръщат с гореща молба към Дядо Коледа - да оздравеят и да не са в болница. Повечето му изпращат рисунки или нещо, правено специално за него.

 

За да пристигне благополучно всяко писмо, децата трябва четливо и правилно да напишат трите си имена, точния си адрес и естествено получателя - за Дядо Коледа.

 

Всяко дете ще получи отговор от Дядо Коледа. А за най-красивите писма ще има и награди.

 

Репортер: Благой Бекриев